DİL:

KURUMSAL

TARİHÇE TEŞKİLAT YAPISI VAKIF KAYITLAR ARŞİVİ MALİ TABLOLAR PLAN,PROGRAM VE RAPORLAR VGM ETİK KOMİSYONU

FAALİYETLER

HAYIR HİZMETLERİ YATIRIMLAR KÜLTÜREL FAALİYETLER ULUSLARARASI FAALİYETLER RESTORE EDİLEN TAŞINMAZ VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI

VAKIFLARIMIZ

VAKIFLARIMIZ

VAKIF İŞLEMLERİ

VAKIF NASIL KURULUR ? VAKIF SORGULAMA BEYANNAME - BİLDİRİM, İSTİSNA VE MUAFİYETLER VAKIF İSTATİSTİKLERİ ULUSAL RİSK DEĞERLENDİRME PROJESİ (MASAK) VAKIFLARIN E_TEBLİGAT ADRESLERİ

YAYINLAR

YAYINLAR

MEVZUAT

MEVZUAT

BİLGİ EDİNME

BİLGİ EDİNME MEVZUATI İLİŞKİLİ BAĞLANTILAR SIKÇA SORULAN SORULAR

İLETİŞİM

İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI
TR - EN

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİ İLE PİR AHMET CAMİİ, HATUN HAMAMI VE HACI ÖMER AĞA KAVAS EVİ’NİN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

8.01.2022

Karaman’da Genel Müdürlüğümüz tarafından ihya edilen Pir Ahmet Camii, Hatun Hamamı ve Hacı Ömer Ağa Kavas Evi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle yapılan toplu açılış töreninde yeni çehreleriyle yeniden hizmete açıldı.

Karaman'daki Pir Ahmet Camii’nin inşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, vakfiyesinde 1547 yılında Boyalı Kadı namı ile maruf Pir Ahmed tarafından yaptırıldığı anlaşılmaktadır. Yapı, kare planlı bir harim ile kuzeyde üç bölümlü son cemaat yerinden oluşan klasik devir Osmanlı mimari üslubunun taşradaki bir örneğini yansıtmaktadır.

Karaman’daki bir diğer vakıf eserimiz Hatun Hamamı’nın inşasıyla ilgili kitabe ve tarih veren herhangi bir buluntuya rastlanmamış ancak mimari özellikleri ve plan şeması dikkate alındığında hamamın 14. yüzyılın son çeyreğinde inşa edildiği düşünülmektedir. 

Restore edilen bir diğer eserimiz olan Hacı Ömer Ağa (Kavas) Evi’nin 1840 tarihinde inşa edildiği tahmin edilmekle birlikte, Hacı Ömer Ağa Evi veya sonraki sahibi Abdullah Kavas’tan dolayı Kavasların evi olarak da bilinir. 

Genel Müdürlüğümüz; Pir Ahmet Camii, Hatun Hamamı ve Hacı Ömer Ağa (Kavas) Evi’nin restorasyon ve çevre düzenlemesini 2021 yılında tamamlamıştı.

YÜKLENİYOR

"Vakıflarla ilgili konulara gelince; bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebil​mesi için Şer'iyye Vekâletiyle beraber bütün Bakanlar Kurulunun ve hatta Yüce Meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim."

Mustafa Kemal ATATÜRK

1 Mart 1922, TBMM

Devamını Oku »

"Vakfedenin şartı, Allah ve Resulü’nün sözü gibidir."

SİNAN AKSU

Vakıflar Genel Müdürü

 

 

"Vakıflar iyilik ve takvada yarışınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir."

Recep Tayyip ERDOĞAN

TC.CUMHURBAŞKANI

 

 

"Bizim medeniyetimizdeki vakıf anlayışı, onun bizlere kazandırdığı manevi şuurun teşekkülüdür"


MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı

BASINDA VGM TV'DE VGM
DUYURULAR
TÜM DUYURULAR »